Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:228026
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Grieķijas republika atrodas Ziemeļu puslodē un austrumu puslodē, Eiropas dienvidaustrumu daļā. Valsts aizņem Balkānu pussalas dienvidu daļu un piektā daļa no Grieķijas teritorijas atrodas uz salām, kuras atrodas Egejas, Jonijas jūrās un Vidusjūrā, lēš to skaits var būt lielāks par 2000 salām, no kurām savukārt apdzīvotas ir ne vairāk kā 200. Grieķija robežojas ar Maķedoniju, Albāniju, Bulgāriju un Turciju. Krasta līnijas garums ir 15 tūkstoš kilometri (kopā ar salām). Valsts vidusdaļā atrodas Pindu kalni (Olimps – 2917 m), dienvidos – Vidusjūra, austrumos – Egejas jūra, rietumos – Jonijas jūra. Grieķijas lielākās salas ir Krēta, Eiboja, Lesba, Roda, Hija, Kefalinija, Kerkīra, Lemna un Sama.
Šī zeme patiesi atstāj haotisku iespaidu ar savām akmeņu kaudzēm, izvagotajiem kalniem un stāvajām piekrastēm. Nemiers valda arī zem zemes, jo Grieķija atrodas tektoniski aktīvā zonā, to pierāda regulārās zemestrīces. Protams ir arī izņēmumi – zaļi un izturīgi rajoni, piemēram, Tesālija.
Lielu ezeru Grieķijā nav. Lielākās upes ir Aljakmona, Strimona, Nestosa, Aheloja. Un Grieķija ir bagāta ar līčiem – Termaiks, Eiboiks, Korintas līcis, Saroniks, Petalijas līcis, Argolīdas līcis, Lakonijas līcis, Mesinijas līcis, Kiparisjans, Zakints, Patrajiks u.c.
Dabas zonas – Pindu kalnu rajonos ir augstumjoslojuma apgabali, pārējā teritorijā ir mūžzaļo cietlapju mežu un krūmāju dabas zonā.
Grieķijas piekraste atrodas Vidusjūras subtropu klimatiskajā joslā, bet kalnu rajoni atrodas mēreni kontinentālajā klimata joslā. Dabas mīļotājiem ideāls laiks ir maijā un jūnijā, jo tad visa zeme zied un gaisa un ūdens temperatūras jau ļauj peldēties. Karstākie mēneši ir jūlijs un augusts, gaisa temperatūra dienvidu un centrālajā Grieķijā sasniedz 45°. Nedaudz vēsāks ir rietumos, tur arī vairāk nokrišņu. Jūlija vidējā temperatūra ir no 16° Grieķijas ziemeļos līdz 32° Grieķijas dienvidos. Ziemeļu vējš Meltemi rūpējas, lai vasarā Egejas jūrā līdz pat Krētas salas ziemeļu piekrastei valdītu atspirdzinošs vējiņš. Vidējā janvāra temperatūra ir no 0° kalnu rajonos līdz 16° Grieķijas dienvidos.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties