Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:561167
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Krāsai, kā vērtībai latviešu glezniecībā allaž bijusi liela nozīme. Jēdziens „latviešu glezniecības skola” vispirmām kārtām sevī ietver tieši lielu jutību un cieņu pret kolorītu kā tēla veidotāju. Boriss Bērziņš nav izņēmums, tieši viņš ir sava laika lielākais meistars koloristiskajos risinājumos.
Krāsu kā glezniecības pamatjēdzienu Bērziņš ir iepazinis jau bērnībā pētot vecticībnieku svētbildes un apguvis to gleznotāja dekoratora pamatizglītībā. Kaut arī akadēmijas laikos krāsas un glezniecības ietekme ir nospiesta, Bērziņš ne par matu nav atkāpies no glezniecības, kā savu centienu virsuzdevuma, taču reizē arī izmantojis iespēju perfekti apgūt figūru.
Skolas ietvaros Bērziņš patstāvīgi glezno ainavas un interjerus. Tonāli izsmalcināti, tie ļauj spriest par jaunā mākslinieka spējām lieliski tikt galā ar telpiskām, atmosfēriskām noskaņām – kā Maskavas forštates ieliņa, tā pļava ar siena kaudzēm piesaista ar izjūtām un liek novērtēt krāsas laukumu pārliecinošo izkārtojumu, kā arī izteiksmīgos lielāku formu siluetus.
Tajā laikā B.Bērziņš daudz gleznojis dažādus darbnīcas stūrus ar gleznošanas piederumiem, kursabiedrus pie molbertiem. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties