Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:264027
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

No visiem enerģiju veidiem, kas var būt noderīgi cilvēkam, gaisma ir svarīgākais. Bez gaismas dzīve, kā tāda un kādu mēs to zinām, nebūtu iespējama, jo nebūtu zaļo augu, kas ir galvenais ķēdes posms mūsu sarežģītajā uztura ķēdē.
Gaisma ir arī viens no galvenajiem priekš­nosacījumiem mūsu redzes spējai. Faktiski, gaismas nozīmīgums visos mūsu dzīves as­pektos ir acīmredzams, bet mēs bieži to uztveram kā pašu par sevi saprotamu, jo esam pie­raduši, ka tā vienkārši ir.
Lielākā daļa informācijas, aptuveni 80%, tiek uztverta ar redzi. Tas padara redzi par vienu no mūsu galvenajām maņām. Bez gaismas mēs nespējam redzēt. Taču jāatzīst, ka, patei­coties redzes spējai piemēroties nepietiekama apgaismojuma apstākļiem un tālab - «spēt redzēt», daudzos gadījumos šai tēmai netiek veltīta pienācīga uzmanība.

VIZUĀLA KOMFORTA GALVENIE PRIEKŠNOTEIKUMI
Neatkarīgi no tā, kāds ir veicamais darbs, tam nepieciešams apgaismojums, taču ne šāds tāds, bet labs apgaismojuma aprīkojums.
Labs apgaismojums ir tāds, kas ļauj:
• bez grūtībām redzēt veicamo darbu;
• nodrošināt vizuālo komfortu;
• rēķināties ar optimālu vizuālā komforta līmeni.
Lai to sasniegtu, jābūt pieejamam vispiemē­rotākajam apgaismojuma aprīkojumam vai sis­tēmai, kas vislabāk atbilst veicamā darba rak­sturam un vizuālajam uzdevumam. Ir svarīgi ri­sināt ne tikai uz darba virsmu krītošā apgais­mojuma daudzumu, bet arī tā kvalitāti. Gaismai jāsatur gan difūzie, gan tiešie izstarošanas komponenti, kā rezultātā rodas maigas ēnas, kas ļauj uztvert priekšmetu formu un stāvokli, un atvieglo kontrasta veidošanos.
No otras puses, jāvairās no traucējošiem atstarojumiem, kas apgrūtina detaļu uztveri. Jānovērš pārmērīgs spožums un ēnas,izvieto-jot lampas apgaismojuma sistēmā tā, lai tās tiek apslēptas tiešai redzei un izdala noteiktu gaismas daudzumu uz griestiem un sienu, kam jābūt gaišās krāsās, augšējām daļām. Tas sekmē gaismas piemērotu sadalījumu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties