Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:327675
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Psihe un nervu sistēma.
Psihe nozīmē indivīda iekšējās pieredzes pasauli. Tā ir saistīta ar visām indivīda subjektīvajām pieredzēm no vienkāršākajām sajūtām līdz daudzslāņainiem pārdzīvojumiem. Svarīgākie no šiem pārdzīvojumiem ir pieredzes. Mēs visu pieredzam ar mūsu iekšējās pieredzes pasaules starpniecību, bez psihes mēs būtu tikai bioloģiski roboti. Psihe ietver arī dažādas tieksmes, kas izpaužas kā vēlmes, gribēšana un ieceres. Psihe ir darbības augstākā vadīšanas sistēma, ar kuras palīdzību cilvēks īsteno iekšējās tieksmes un pielāgo ārējo darbību vides prasībām. Cilvēka psihe paredz ne tikai indivīda pielāgošanos videi un izdzīvošanu, bet arī spēju mērķtiecīgi mainīt šo vidi, radot jaunus apstākļus un atslēdzoties no situatīviem kairinājumiem un motīviem. Atšķirībā no dzīvniekiem, cilvēka psihe paredz apziņu un tā veidojas sociālās mijiedarbības procesā. Psihi iedala arī psihiskajos procesos (izzināšanas procesi, emocionālie procesi), stāvokļos (noskaņojumi u.c.) un īpašībās (rakstura īpašības).
Nervu sistēma – visu nervu elementu un specifisku struktūru kopums. Tās pamatfunkcija ir informācijas uztvere no organisma iekšējās un ārējās vide, informācijas analīze un informācijas jaunrade. Cilvēkam nervu sistēma iedalās perifērajā un centrālajā.

Psiholoģijas pētīšanas metodes.
Katrā zinātnē, arī psiholoģijā, ļoti svarīga nozīme ir pētīšanas metodēm. Psiholoģijā var būt divējādas pētīšanas metodes: subjektīvā jeb introspekcija un objektīvā – novērošana, eksperiments, aptauja, testēšana.
Subjektīvā metode ļauj iegūt datus pašnovērošanas ceļā. Psihologi ideālisti uzskatīja, ka dvēsele ir sevī noslēgta pasaule un ka tās izzināšana ir iespējama tikai viņai pašai. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1115606
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties