Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Grāmatvedības uzskaite, tās saturs un uzdevumi. Grāmatvedības uzskaites objekti un metodes pamatelementi

     

    Konspekts5 Grāmatvedība

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:448090
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

LR grāmatvedības uzskaiti regulē divi likumi. Likums „Par grāmatvedību” nosaka vispārējo kārtību grāmatvedības iekārtošanā un uzskaites veikšanā. Likums „Par uzņēmuma gada pārskatiem” nosaka uzņēmuma gada pārskata saturu, šī pārskata atsevišķu rādītāju aprēķināšanas un atspoguļošanas kārtību, kā arī pašu pārskatu pārbaudes un iesniegšanu kārtību.
Likums „Par grāmatvedību” nosaka: 1) uzņēmumus, kuriem jākārto grāmatvedība (visiem UR reģistrētajiem, finansētiem no valsts un pašvaldību budžetiem, sabiedriskām un reliģiskām organizācijām, fondiem); 2) atbildīgo par grāmatvedības kārtošanu uzņēmumā (vadītājs, īpašnieks); 3) grāmatvedības organizācijas veidus (grāmatvedība kā pastāvīgs uzņēmuma dienests, speciālists uz līguma pamata, īpašnieks); 4) grāmatvedības reģistru kārtošanu latviešu valodā; 5) ierakstu izdarīšanu reģistros tikai uz attaisnojošu dokumentu pamata; 6) kļūdu labošanas paņēmienus dokumentos un reģistros; 7) kases operāciju uzskaites kārtību; 8) grāmatvedības dokumentu glabāšanas termiņus; 9) gada pārskata sastāvu; 10) grāmatvedības metodisko vadību, atbildību par likuma pārkāpumiem.
Likums „Par uzņēmumu gada pārskatiem” nosaka: 1) uzņēmumus, uz kuriem tas attiecas (neattiecas uz zemnieku un zvejnieku saimniecībām un individuālajiem uzņēmumiem, kuru ieņēmumi no saimnieciskajiem darījumiem nepārsniedz 45000 latu iepriekšējā pārskata gadā, uz kredītiestādēm, apdrošināšanas sabiedrībām, no budžeta finansētajām iestādēm); 2) gada pārskata sastāvu; 3) gada pārskata rādītāju un to aprēķināšanas kārtību; 4) līdzekļu un saistību novērtēšanu; 5) gada pārskata pārbaudes un iesniegšanas kārtību. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1128010
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties