Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:158625
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Dzīvojamās mājas kapitālā un kārtējā remonta noteikumi pēc Latvijas būvnormatīviem.

1.1. Dzīvojamās mājas kārtējais remonts.
1.1.1. Dzīvojamo māju kārtējais remonts jāveic periodiski, kas nodrošina mājas efektīvu ekspluatāciju no tās būvniecības vai kapitālā remonta nobeiguma momenta līdz nākamajam kapitālajam remontam vai rekonstrukcijai.
1.1.2. dzīvojamo māju kārtējā remonta apjomus nosaka, pamatojoties uz to vispārējās apsekošanas rezultātiem. Veicamo darbu sastāvs norādīts attiecīgajā normatīvā.
1.1.3. Dzīvojamo māju kārtējais remonts jāveic māju ekspluatācijas organizācijām un māju īpašniekiem saviem spēkiem vai, tām slēdzot līgumus ar būvuzņēmējie.
1.1.4. Dzīvojamo un nedzīvojamo telpu kārtējā remonta veikšanas kārtību un sastāvu nosaka īres līgums.
2.1. Dzīvojamās mājas kapitālais remonts un rekonstrukcija.
2.1.1. Dzīvojamās mājas kapitālā remonta gaitā jānovērš visu nolietoto mājas elementu un inženierietaišu bojājumi, nepieciešamības gadījumā to atjaunošana vai nomaiņa, kā arī ekonomiski pamatota mājas modernizācija (telpu plānojuma uzlabošana, iztrūkstošo inženierietaišu ierīkošana u.c.).
2.1.2. Veicot māju rekonstrukciju papildus kapitālā remonta darbiem, var celt virsbūves, piebūves un inženierietaišu ierīkošanu.
2.1.3. Dzīvojamo māju atlasi kapitālajam remontam vai rekonstrukcijai veic, pamatojoties uz māju vispārējās apsekošanas rezultātiem, projektēšanas organizāciju izstrādātiem slēdzieniem, kur uzstādīts mājas fiziskais un morālais nolietojums, diskomfortu kategorijas, kā arī pilsētbūvniecības faktori.
2.1.4. Dzīvojamo māju kapitālā remonta vai rekonstrukcijas vekšanai jāizstrādā projekta dokumentācija atbilstoši valsts būvnormatīvu un pagastu vai pilsētas būvnotekumu prasībām.
2.1.5. Dzīvojamo māju kapitālais remonts vai rekonstrukcija jāorganizē māju ekspluatācijas organizācijām un māju īpašniekiem vai, slēdzot līgumus ar būvuzņēmējiem.
2.1.6. Dzīvojamo māju pārvaldītājiem jārada pārvietojamais dzīvojamais fonds, kas nodrošina īrnieku parvietošanu uz māju kapitālā remonta vai rekonstrukcijas laiku atbilstoši remonta darbu veikšanas prasībām.
2.1.7. Izpildot māju kapitālo remontu vai rekonstrukciju, jāievēro spēkā esošie remontu - celtniecības darbu organizēšanas, veikšanas un pieņemšanas noteikumi, kā arī darbu veikšanas un ugunsdrošības noteikumi.
3.1. Dzīvojamās mājas tehniskās uzturēšanas finansēšana.
3.1.1. Dzīvojamo māju tehniskā apkope un kārtējais remonts tiek finansēts atbilstoši gada ekspluatācijas tāmei, kas nodrošina mājas elementu un inženierietaišu normālu funkcionēšanu. Līdzekļu ieņēmuma avoti - dzīvojamo telpu īres un nedzīvojamo telpu nomas maksas saskņā ar telpas īres un nomas līgumiem.
3.1.2. Dzīvojamo māju kapitālais remonts vai rekonstrukcija tiek finansēta atbilstoši projekta dokumentācijā noteiktiem darba apjomiem un konkursa kārtībā pieņemtām līgumcenām ar būvuzņēmējiem.
3.1.3. Līdzekļu ieņēmumu avoti - uzkrājumi no ikgadējām dzīvojamo telpu un nedzīvojamo telpu īres nomas maksām atbilstoši telpas īres un nomas līgumiem, kā arī iedalītie budžeta un ārpusbudzeta līdzekļi, kā arī kredīti.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1112519
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties