Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:637675
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šī grāmata stāsta par 19.gadsimta francūzi,zīdtārpiņa tirgoni,un viņa vairākkārtīgiem slepeniem ceļojumiem uz Japānu,kuru nolūks ir-iedvest jaunu dzīvību panīkušajai zīda tirdzniecībai savā dzimtenē.
Ervē Žonkūrs ir dzimis 1832.gadā 4.septembrī, Francijā. Viņš dzīvoja mazā Francijas pilsētiņā Lavidjē. Viņš bija precējies un viņa sievu sauca Elēna. Bērnu vieņiem nebija. Viņš pelnīja iztiku ar visai neparastu nodarbošanos, ka ironiska acs tajā spētu saskatīt zināmu sieviešķību. Lai nopelnītu iztiku Ervē Žonkūrs pirka un pārdeva zīdtāpiņus.
Baldabjū bija tas vīrs, kurš pirms astoņiem gadiem bija pārvērtis Ervē Žonkūra dzīvi.
Bija 1861.gads. Flobērs rakstīja Salambo,par elektrisko apgaismojumu bija izteikti tikai neskaidri minējumi, un okeāna otrā pusē Ābrahams Linkolns cīnījās karā, kura beigas viņam pašam nebūs lemts pieredzēt.
Lai paglābtos no posta, ko izraisīja sērgas,kas aizvien biežāk uzbruka Eiropas zīdtārtpiņu audzētavām, Ervē Žonkūrs devās iepirkt zīdvērpēju olas uz pretējo Vidusjūras piekrasti, uz Ēģipti un Sīriju. Ceļā viņš pieveica tūkstoš sešsimt jūdžu pa jūru,pāri jūrai viņu nogādāja kuģis,ko sauca Adel, un astoņsimt kilometru pa sauzemi.
Pirkdams un pārdodams zīdtārpiņus, Ervē Žonkūrs ik gadus nopelnīja tieši tik daudz naudas, lai varētu sev un savai sievai nodrošināt ērtības, ko provincē pieņemts uzskatīt par greznību. Viņš klusi un pieticīgi izbaudīja savu turību, un izredzes kļūt bagātam viņu nemaz nevilināja.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1145468
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties