Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Es un ne-es

Autora bildeAutors: Rūta Spriņğe / Majoru vidusskola  
‘’Šodien nejūtos kā es.’’ – tā aizbildinos ļoti bieži, kaut arī nemaz neesmu sapratusi kā jūtos kad jūtos kā ‘’es’’. Tā es lielākoties saku tiem cilvēkiem kas par savu ‘’es’’ ir aizmirsuši un nolikuši to malā – prom kādā kastē, augšā bēniņos. Ikdienā vispār cenšos nedomāt pārāk daudz, tas nogurdina. Dažreiz nogurdina pat tik ļoti, ka man iepatīkas būt nogurušai. Gribās prasīt – ‘’Kur loģika?’’, bet tur jau tā lieta, ka loģika nav. Nav un nebūs. Tāpēc arī cenšos nedomāt. Es neteiktu, ka tas ir pareizi. Man tā nepatīk, bet ir vieglāk.
Tā nu savu ‘’es’’ iespundējusi bēniņos dzīvoju tālāk. Ierakusies ikdienā. Apņemta ar sociālajiem tīkliem un seklajām domām. Es baidījos kļūt par šādu cilvēku, vēl joprojām ik pa laikam iedomājos - ‘’Vai tā ir pareizi? Vai es dzīvoju pareizi?’’ Esmu priecīga, ja mans otrs ‘’es’’ kādu labu reizi atnāk mani apciemot. Pie manis pienāk atgādinājums neuztvert visu tik saspringti, neaizmirst prioritātes. Var teikt – mācos dzīvot viegli, kaut arī nemaz nesaprotu ko tas nozīmē. Izlikties, ka neko nesaprotu? Turpināt dzīvot savu seklo dzīvi ar diviem ‘’es’’, tikai vienu apspiežot? Esmu apjukusi. Apmaldījusies starp savām pārdomām. Un tas vēl vairāk man liedz darīt ko lietderīgu. Viens ‘’es’’ traucē otram. Kādu laiku jau tā tas notiek un sajūta ir tāda, ka tā tas turpināsies un neko nepaspēšu izdarīt. Jāsaka – esmu zaudējusi kontroli pār sevi. Katrs ‘’es’’ rīkojas savā laikā un pēc savas vēlēšanās.
Gribas satikt kādu jaunu. Aizbraukt kaut kur. Darīt ko vērtīgu. Strādāt. Un nemaz nedomāt.
Komentāri
Nav neviena komentāra
Tavs komentārs
Lai pievienotu komentāru, Tev ir jābūt autorizētam:
 

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties