Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Kas ir Latvija? Kāda ir Latvija rudenī?

Autora bildeAutors: Emīlija Vimba / Rīgas 7.pamatskola Vērtējums:  -2
Vērtējums:  -2
Kas ir Latvija? Šo jautājumu latviešu valodas vai literatūras stundās mums tik bieži uzdot skolotāji.......Mana pirmā atbilde būtu:"Latvija ir mana dzimtene!" Bet tā kārtīgi padomājot, katrs no mums pieķers sevi pie domas, ka, iespējams, mēs nezinām kas īsti ir Latvija un ko tā nozīmē mums. Ārvalstu iedzīvotāji mūsu valsti redz kā NATO dalībvalsti, ES dalībvalsti, valsti, kuru apskalo Baltijas jūra un beigu beigās kā vietu kur dzīvo latvieši. Taču, ja Tu dzīvo Latvijā, Tev aprakstīt Latviju ir grūti, jo Latvija ir Tev visapkārt. Ar ko lai sāk? Vai ar zemgales brūnajiem tīrumiem? Vai ar pašu Rīgu? Vai tomēr ar salto vēju pilsētu Liepāju, vai ar Kurzemi, kur vējš ārda kāpas? Vai ar politiku un ekonomiku? Vai stāstīt visu un vēl vairāk........... Es esmu izlēmusi aprakstīt mūsu visu mīlēto Latviju rudenī!
Mēs visi zinām pazīstamās dziesmas vārdus:''Nāk rudens izgreznot Latviju!" Rudens, krāsainais un košais, lapas krāsojošais gadalaiks....... Tas nokrāso Latvijas padebešus pelēcīgus un tumšus, bet naktī pārvērš tumši melnus, necaurspīdīgus. Naktīs, izejot rudenīgi saltajā tumsā, var dzirdēt šausminošas skaņas.......... Kaut kur kaut kas krakšķ, plīst, burbuļo....... Nakts mežonīgās skaņas Tevi biedē, šausmina.
Rītos mūsu Latvijas, nu jau uzartie tīrumi, sūta biezus miglas mutuļus pelēcīgajās debesīs, miklā zāle mirdz rasas lāsumiņos, varavīksnēs. Vakaros, sēžot zem segas ar siltu tējas krūzi rokās, Tu dzirdi pa jumtu dancojam simtiem, tūkstošiem lietus lāšu kājiņu. Un, klausoties žiglo kājiņu dejā, Tu sajūties omulīgi, mājīgi. Tieši šīs sajūtas mudina domāt, ka Tu esi siltumā, drošībā, ka Tu esi mājās, galu galā-dzimtenē.
Nākot rudenim, mēs apzināmis, ka vasaras beigas ir atsteigušās, atskrējušas pārāk ātri. Pēc saltā rudens nāks sniega, ledus un Ziemassvētku mēnesis-decembris.
Man patīk šis mēnešu, gadalaiku maiņas aplis, kuru izdzīvot mums piedāvā mūsu pašu tēvzeme Latvija. Tas liek domāt par nākošo apli, zinot, ka tāds nāks. Un aplis vienmēr atnāk, sākas no jauna, īstenībā, tas nemaz nebeidzas.
Šobrīd Latvija ir vieta. ko par savām mājām sauc aptuveni 2,2 miljoni iedzīvotāju, un nav svarīga viņu tautība, svarīgi ir, lai viņi sauc Latviju par mājām.
Komentāri
Nav neviena komentāra

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties