Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Rūdolfa Blaumaņa Lienes atspoguļojums mūsdienu sabiedrībā

     

    Eseja1 Literatūra

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:267254
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Rūdolfs Blaumanis dzīvoja citā laikā un attiecīgi veidoja savus tēlus pēc tā laika pasaules uztveres un uzskatiem, bet tas nenozīmē, ka arī mūsdienās nav sastopami cilvēki ar Blaumaņa tēliem raksturīgām iezīmēm. Sīkāk es gribētu runāt tieši par Lienes tēlu novelē “Salna pavasarī”. Es izvēlējos tieši šo tēlu tāpēc, ka, manuprāt, šis jautājums vienmēr ir bijis aktuāls, proti: kam klausīt – sirdij vai saprātam?
Masu medijos un citos informācijas līdzekļos mēs bieži uzzinām, ka kāds stiprā dzimuma pārstāvis jau gados apprecas ar divreiz jaunāku sievieti. Daudzu pusaudžu meiteņu sapnis ir apprecēt kādu kino zvaigzni, slavenu sportistu vai dziedātāju. Tas ir saprotams, ja šie cilvēki ir viena vecuma vai ar nelielu gadu starpību, bet, kad jauna meitene no laukiem apprecas ar multimiljonāru, kas jau ir pensijā, ne velti apkārtējiem rodas aizdomas par jūtu patiesumu. Tas ir vairāk kā skaidrs, ka šī meitene alkst tikai bagātnieka materiālās vērtības, bet viņas sirds, ļoti iespējams, pieder kādam oficiantam vai bārmenim. Šādas situācijas mēs varam novērot ne tikai meksikāņu seriālos, bet arī reālajā dzīvē. Arī interneta partneru meklēšanas serveros mēs varam atrast neskaitāmus ziņojumus, kur latviešu meitenes meklē ārzemniekus kā dzīves biedrus, topošos līgavaiņus. Nereti ir arī piebildes, ka vēlams, lai būtu divstāvu villa jūras krastā ar baseinu un iekšējo dārzu. Arī realitātes šovi par šo tēmu pēdējā laikā ir kļuvuši ļoti populāri. Tie ir veidoti, lai pārbaudītu, vai sievietes grib precēt bagāto vecpuisi naudas dēļ, vai tiešām ir iemīlējušās. Parasti jau galvenais faktors, kāpēc meitenes, sievietes piedalās šajos šovos ir tas, ka šim vecpuisim pieder pāris miljoni un pils ar pāris tūkstošiem hektāru.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1195804
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties