Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:870196
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Paņemot rokās grāmatu „Trīs draugi”, manī radās interese par tās saturu, jo man ļoti iepatikās tās vāka noformējums. Nolēmu šo grāmatu izlasīt arī tāpēc, ka man ļoti patika iepriekš lasītie Ē. M. Remarka darbi „Triumfa arka”, „Laiks dzīvot un laiks mirt”, „Debesīm nav lutekļu”. Es izlasīju arī šo darbu un nenožēloju savu lēmumu. Šī grāmata man lika pārdomāt daudz dzīvē svarīgu lietu. „Trīs draugi” man parādīja cik draugi ir svarīgi katram cilvēkiem un kā būt par labu draugu kādam.
Ēriha Marijas Remarka darbs „Trīs draugi” izdots Rīgas izdevniecībā „Zvaigzne” 1981. gadā. Man ļoti patika Māra Ozoliņa veidotais grāmatas vizuālais noformējums. Vāka noformējums, manuprāt, padara šo grāmatu pievilcīgu. Tas ierosina fantāziju un iedrošina sākt lasīt šo grāmatu.
Ē. M. Remarks (1898-1970) bija spožs vācu rakstnieks, visos viņa darbos, piemēram, „Laiks dzīvot un laiks mirt”, „Triumfa arka” ir pamanāmi rakstnieka iespaidi par pirmo un otro pasaules karu, kurus rakstnieks pats ir piedzīvojis. Man šķiet, ka Ē. M. Remarks savos darbos nostājas pret fašismu kā valsts pārvaldes sistēmu un pret ļaunuma pilnajiem kariem pasaulē, darbu varoņiem piešķirot sevišķi spilgtus raksturus un pretestības garu, atstājot aktuālu jūtu un mīlestības nepieciešamību, nozīmību cilvēka dzīvē. Neskatoties uz raito valodu, pievilcīgajiem tēliem un aizraujošo saturu, Remarka romānus caurstrāvo dziļš pesimisms un visiem man zināmajiem romāniem Remarks piešķīris neierasti negaidītas un nelaimīgas, pat traģiskas beigas.
„Trīs draugi”, romāna nosaukums man šķita daudzsološs, tāpat kā nedaudz rotaļīgais vāka noformējums un abi šie fakti mani pārliecināja izlasīt šo darbu. Kā jau teicu, es daudz ieguvu lasot šo darbu.
Man bija ļoti interesanti iejusties 19. gadsimta 20.-30. gados Vācijā pēc pirmā pasaules kara. Tieši par šo laiku stāsta „Trīs draugi”. Darba galvenie varoņi ir trīsdesmit gadus vecais Roberts Lokamps, jeb Robijs, kā arī divi viņa bijušie kara biedri un draugi, Kesters un Lencs, ar kuriem viņš kopā darbojas auto remontu darbnīcā. Arī vienu no galvenajām lomām romānā ieņem sieviete vārdā Patrīcija Holmane, jeb Pata.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1217287
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties