Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:261272
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 30 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    6
  Nesanāca man darīju, ko varu!!!!    8
1.  Uzturlīdzekļu jēdziens    9
2.  Uzturlīdzekļu veidi    10
3.  Uzturlīdzekļu piedziņa tiesas ceļā    13
4.  Uzturlīdzekļu Garantijas Fonds    19
5.  Uzturlīdzekļu piedzinēja tiesības un pienākumi    30
6.  Uzturlīdzekļu apmērs un to aprēķināšana    33
7.  Uzturlīdzekļu apjoms, tā piedziņa citviet Eiropā    38
7.1.  Valsts garantijas ar dažādiem nosacījumiem    38
7.2.  Ierobežojumi parādniekiem    39
7.3.  Vienošanās kā labākais risinājums starp vecākiem    40
  Secinājumi un priekšlikumi    42
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    45
  Tiesību avoti    45
  Tekstā izmantotie saīsinājumi    41
Darba fragmentsAizvērt

Par sava kvalifikācijas darba tēmu autore izvēlējās „ Uzturlīdzekļu veidi, un to piedziņa”. Autore sava darbā gribētu sīkāk pievērst uzmanību tieši uzturlīdzekļu piedziņai bērniem. Uzturlīdzekļu piedziņas jautājums šobrīd ir ļoti aktuāls Latvijā, jo daudzi vecāki dodas uz ārzemēm, uzturlīdzekļus nemaksā un vecāks, kura apgādībā atrodas bērni nevar tos pienācīgi aprūpēt, kā arī šim vecākam ir grūtības piedzīt uzturlīdzekļus no vecāka, kura dzīvesvieta vairs nav Latvijā.
Pētījuma objekts ir uzturlīdzekļu veidi un to piedziņas saistītās problēmas.
1993. gadā Latvijas Republikā stājās spēkā 1937.gada Civillikums un tā Ģimenes tiesību daļas spēkā stāšanos regulē Latvijas Republikas 25.05.1993. gada likums „Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937.gada Civillikuma ģimenes tiesību daļas spēkā stāšanos laiku un kārtību”.
Pamatojoties uz tiesu statistikas datiem par uzturlīdzekļu piedziņu katru gadu tiesā tiek iesniegtas tūkstošiem prasību, gan par uzturlīdzekļu piedziņu, gan arī tagad par uzturlīdzekļu apmēra palielināšanu. Kā arī sākoties krīzei, tas vecāks, kura apgādībā bērni atrodas, apzinās, ka vairs viens pats nevar nodrošināt savam bērnam visu nepieciešamo, jo kāpēc gan bērna uzturēšanā jāpiedalās tikai vienam no vecākiem, tas nav pareizi, jābūt atbildības sajūtai no abām pusēm. Ir gadījumi, ka pat ja vecāki nemaz nebija oficiālajā laulībā un tagad dzīvo šķirti, tas vecāks, kas nedzīvo kopā ar bērnu, labprātīgi sniedz viņam materiālo palīdzību, taču tādi gadījumi tagad sastopami arvien retāk, un tieši tāpēc viens no vecākiem, pie kura paliek dzīvot bērns, ir spiests griezties tiesā, lai piedzītu savam bērnam uzturlīdzekļus.
Ja vecākiem ir bērns, viņiem kopīgi ir jāsniedz bērnam viss, kas nepieciešams, tā skaitā - vide, kur viņam augt, pilnveidoties, spēlēties, priecāties un droši justies.
Autore piekrīt ministra Aināra Baštika teiktajam – „Ne katrs ir gatavs šo atbildības nastu uzņemties. Tāpēc arī daudzas laulības tiek šķirtas un daudzus bērnus ikdienā audzina tikai viens no vecākiem. Bet visiem bērniem ir nepieciešams, ne tikai vecāku atbalsts un mīlestība, bet arī finansiāla drošība. Ja mamma un tētis ir šķīrušies vai nedzīvo kopā un viens no viņiem nespēj vai nevēlas dot pietiekami daudz līdzekļu bērna pilnvērtīgai audzināšanai, izglītošanai un vispusīgai attīstībai, tad valstij ir jānāk talkā ar savu atbalstu. Tieši to jau ceturto gadu dara Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrijas paspārnē esošā Uzturlīdzekļu garantijas fonda administrācija.”…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties